Hee,
hoe gaat het
eigenlijk met
jou?

e-learning
live coaching
contactgroepen

Voor jonge
mantelzorgers

Wat zijn jonge mantelzorgers?

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met iemand die chronisch ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. De meesten zorgen mee of maken zich zorgen. Het zorgen voor iemand kan fijn zijn maar, net als je zorgen maken, ook moeilijk en zwaar. Hulp vragen kan lastig zijn.

Doel van het programma

Met dit programma leren deze kinderen en jongeren naar zichzelf kijken en luisteren. Daarin staat de vraag: ‘Hoe gaat het eigenlijk met jou’ centraal. Doel is de balans te (her)vinden tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf.

Aanmelden

Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek met de jonge mantelzorger. En met u, als deze onder de 16 jaar is. We bespreken de situatie en wat hij/zij uit het programma wil halen. De jonge mantelzorger maakt online opdrachten en krijgt feedback van de coach. Daarnaast kan hij/zij deelnemen aan een contactgroep en live coaching ontvangen.

Kosten en privacy

Het programma wordt kosteloos aangeboden aan jonge mantelzorgers die wonen/naar school gaan in Amsterdam. Wij wisselen geen gegevens uit met andere instellingen. Tenzij de jonge mantelzorger en u daar toestemming voor geven.

Vragen of meer informatie? 

Bel of mail Markant, centrum voor mantelzorg:
T 020 886 88 00
E info@markant.org

Meer informatie over de coach Anne Stam

Bel me terug