Hee, hoe 
gaat het eigenlijk 
met jou?

> online of live
1-op-1 coaching

> training
in een groep

Voor jongeren
die opgroeien
met zorg

Wat zijn jonge mantelzorgers?

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met iemand die chronisch ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. De meesten zorgen mee of maken zich zorgen. Het zorgen voor iemand kan fijn zijn maar, net als je zorgen maken, ook moeilijk en zwaar. Hulp vragen kan lastig zijn.

Doel van het programma

Met dit programma leren deze kinderen en jongeren naar zichzelf kijken en luisteren. Daarin staat de vraag: ‘Hoe gaat het eigenlijk met jou’ centraal. Doel is de balans te (her)vinden tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf.

Aanmelden

Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek met de jonge mantelzorger. Als hij of zij onder de 16 jaar is, spreken we ook met de ouder(s). We bespreken de situatie en wat hij/zij uit het programma wil halen. De jonge mantelzorger heeft de keuze online- of live 1-op-1 coaching. Daarnaast kan hij/zij deelnemen aan een training van 5 bijeenkomsten met jongeren die in dezelfde situatie zitten.

Kosten en privacy

Het programma wordt kosteloos aangeboden aan jonge mantelzorgers die wonen/naar school gaan in Amsterdam. Wij wisselen geen gegevens uit met andere instellingen. Tenzij de jonge mantelzorger en de ouders daar toestemming voor geven.

Vragen of meer informatie? 

Bel of mail Markant, centrum voor mantelzorg:
T 020 886 88 00
E info@markant.org

Meer informatie over coach Tessa Rademaker

Meer informatie over coach Elsemieke Koole-Jongkind